Gruppen-3a-328x120

Bunta ihop dem…

Bunta ihop dem…

INSÄNDARE. Regeringspartierna med Morgan Johansson som frontfigur vill lagstifta om ett förbud mot ”rasistiska och nazistiska organisationer”. Bakgrunden sägs vara NMRs närvaro i Almedalen och på andra platser där oroligheter mellan dessa och olika vänsterorganisationer uppstått. Idén är ingalunda ny utan har diskuterats fram och tillbaka sedan åttiotalet utan att någon regering lyckats komma till skott.
En lagstiftning av detta slag är dock inte oproblematisk utan öppnar upp för maktmissbruk och godtycke. Det har inte undgått någon att Stefan Löfven regelbundet klistrar rasistepitet på oss Sverigedemokrater och hävdar att vi har ”ett nazistiskt förflutet”. En ny lag skulle eventuellt kunna användas även för att förbjuda vårt parti och därmed underlätta för regeringspartierna att slippa möta oss i samhällsdebatten.
Att likställa Sverigedemokraterna med NMR är intellektuellt ohederligt och dessutom ett förminskande av förintelsens offer under andra världskriget. Både nazismen och kommunismen är olika avarter av socialism och går inte att jämföra med vår socialkonservativa, demokratiska politik.
En betydligt bättre väg att gå hade varit att förbjuda organisationer som förespråkar våld i sitt program. Detta skulle innefatta såväl ytterligheter på höger – samt vänsterkanten liksom extrema islamistiska organisationer. Det är inte utan att man undrar varför regeringspartierna väljer att förringa dessa.

Sven Lundh (SD) Hanna Nilsson (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se