Gruppen-3a-328x120

Lövin plockar russinen

Lövin plockar russinen

INSÄNDARE. Miljöpartiets talrör Isabella Lövin (iL) hade tydligen läst delar av SMHIs rapport om världens  juniväder inför sitt Almedalstal. Ett antal temperaturangivelser rabblades upp, och naturligtvis togs de av IL som intäkt för en pågående klimatkatastrof. Uppenbarligen läste IL inte hela rapporten från SMHI. Hon nämnde i alla fall inte att temperaturen i Capanna Margherita, Italien, sjönk till -13,9 grader, och att några stationer i västra Ryssland med långa mätserier slog sina köldrekord för juni. Hon berättade inte heller att man i ostligaste Kanada hade ett temperaturunderskott på 0-4 grader, och att Wabush på Labrador uppmätte sin kallaste junimånad. Ingen taltid ödslades på att flygplatsen i Gander på Newfoundland uppmätte den största mängden nysnö någonsin för sista veckan i juni. Denna uppenbara russinplockning av IL i syfte att göra klimathot av väder måste betraktas som en form av ”fake news”.

Torkan i södra Sverige tolkades naturligtvis också av IL som ett bevis för ett skenande klimat. Detta går på tvärs mot ett på sitt håll larmande SMHI, som i sina så kallade scenarier kommer fram till att ett varmare klimat i Sverige tvärtom skulle innebära mer nederbörd med mellan 10 och 40 procent. Jag har ingen större tilltro till varken Miljöpartiet eller SMHI:s ”scenarier”, men klimathotsförespråkaren IL:s tolkning går alltså på tvärs mot SMHI.

Denna uppvisning i ohederlighet, okunskap och alarmism görs alltså av en person som just nu är klimatminister och som företräder ett extremt riksdagsparti, som saknar all sans och vetenskaplighet. Måtte Miljöpartiets inflytande i riksdagen bli eliminerat i valet.

 

Ernst Herslow

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se