Gruppen-3a-328x120

Osmaklig komik

Osmaklig komik

INSÄNDARE. Många har uppmärksammat att den sk humorgruppen ”Funny Fuckup” kommer till Hässleholm för att uppträda i Perrong 23:s lokaler. Uppträdet är kontroversiellt på grund av gruppmedlemmen Anton Magnussons klart olämpliga skämt om pedofili. Under artistnamnet Mr Cool sjunger han skämtsamt om övergrepp på barn på ett ingående sätt.
Vi är fullt medvetna om att folks syn på humor är olika och att många s k artister har som sitt kall att provocera. Men att använda sig av ett så motbjudande ämne som pedofili i en skämtsam låttext är att gå över gränsen. Vi som är föräldrar tar mycket illa vid oss av att någon skämtar om vår värsta mardröm. Nämligen att någon skulle förgripa sig på våra barn.
En talesperson för Perrong 23 påstår att de jobbar för ”icke kommersiell kultur”, samt att det ska ”finnas möjlighet för alternativa kulturyttringar att existera”.
Detta betyder på ren svenska att skattebetalarna står för fiolerna. Om det förhåller sig så gör det oss djupt upprörda. Vi ifrågasätter omdömet hos ansvariga på Perrong 23 och kommer undersöka politiskt hur det förhåller sig.
Förhoppningsvis blir det väldigt tunnsått i publiken på Perrong 23 den 25 juli.

Hanna Nilsson (SD) Camilla Nordström (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se