torsjö live vers2

De vill sätta stopp för slöseriet

De vill sätta stopp för slöseriet

Med slagorden Rädda Hässleholm, Sluta slösa med våra skattepengar, Hela kommunen skall leva samt Mer direktdemokrati går nybildade Medborgarpartiet till val i Hässleholm.

-Vi är inget missnöjesparti, men vi vill rätta till sådant som har gått snett, säger Evert Storm, förstanamn på listan. 

Medborgarpartiet är sprunget ur debatten om, och protesterna mot, flytten av musikpaviljongen på gamla T4-området.

-Hade kommunen lyssnat på oss och de 5 000 som skrev på om en folkomröstning, så hade vi troligen inte funnits som parti, påpekar Peter Alf, andra namn på listan till kommunvalet.

Rädda Hässleholm står alltså överst på listan. Och då handlar det om att rädda kommunen från dåliga affärer och slöseri med skattepengar. Något som i allra högsta grad har inverkat negativt på allmänhetens förtroende för de politiska makthavarna. Ett förtroende som enligt SCB:s medborgarundersökning är i absoluta botten.

 

Hans Rask, Evert Storm, Madeleine Rask och Peter Alf är de som står överst på nybildade Medborgarpartiets lista till kommunvalet i Hässleholm.
Foto: Gert Jacobsson

 

-Något som vi tydligt märker av när vi är ute i orterna för att träffa väljarna. Väldigt många har synpunkter på de etablerade partierna, påpekar Peter Alf.

Det här vill man avhjälpa med bland annat mer direktdemokrati.

-Att tala med medborgarna, att lyssna för att sedan försöka förverkliga de förslag som kommer fram är vår paroll.

Öppna bolagsstämmor och, om möjligt, nämndsammanträden är andra saker som partiet lyfter fram.

I partiprogrammet hittar vi också parollen, Hela kommunen skall leva. Bevarandet av byskolor och förbättrade kommunikationer är inslag i detta. Farstorp och Finja är två exempel på mindre orter som blivit av med sina bussförbindelser. Något som partiet vill ändra på.

-Varför inte utnyttja skolbussarna även för allmänhetens behov, menar Peter Alf.

Partiet vill också se ökade satsningar på service- och äldreboenden, i stället för hemtjänst, för de som av olika skäl inte vill bo ensamma.

Finansieringen av detta kan lösas om man slutar sälja billigt och köpa dyrt, menar man. Dessutom borde man kunna se över politikerarvoden och konsultarvoden.

-Och hemtjänsten är inte gratis. Den kostar också och därför skulle det bli mer kostnadseffektivt att samla personal på ett och samma ställe, föreslår Peter Alf.

Med start den fjärde augusti ska Medborgarpartiet ut på orterna för att träffa väljarna och informera om sin politik.

-Vi hoppas, och tror, att vi ska få så mycket gehör att vi kan få ett eller två mandat i fullmäktige – då ska vi peta in en pinne i brasan, säger Evert Storm.

Gert Jacobsson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se