torsjö live vers2

Vem är till för vem?

Vem är till för vem?

INSÄNDARE. Vem är till för vem? Det är de ledord som Christer Welinder (S) anser bör gälla för att omsorgsförvaltningen ska kunna klara sina uppgifter (NSk den 24 juli). Självklart hjälper inte denna naiva fråga personalen i deras arbete. Bara det att han, som vice ordförande i omsorgsnämnden, föreslår en sådan fråga som ledord för verksamheten är anmärkningsvärt. Det är självklart så att omsorgsförvaltningen, liksom nämnden, är till för att hjälpa omsorgstagarna och tillgodose deras lagstadgade behov av omsorg. Ledorden för verksamheten får då naturligtvis inte ifrågasätta detta faktum och denna prioritering. I stället för Welinders ”vem är till för vem” så bör ledorden vara en tydlig inriktning som exempelvis ”omsorgstagarna i centrum” eller något annat kortfattat och tydligt som man kan ha för ögonen i det dagliga arbetet. Läsarna har säkert egna och bättre förslag som kan hjälpa Welinder i hans osäkerhet och bryderi.

Ulrika Widmark Barnekow
Folkets väls representant i
omsorgsnämnden

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se