torsjö live vers2

Vill Douglas backa in i framtiden?

Vill Douglas backa in i framtiden?

INSÄNDARE. Man kan inte låta bli att förundras över fullmäktiges ordförande Douglas Roths insändare där han pratar om ”Framtiden i Hässleholm”.

Douglas börjar med att beskriva oförmågan av (S, C, MP och V) att skapa en majoritet, det är kanske inte så konstigt när 30 mandat av totalt 61 inte är en majoritet. Det är för de flesta uppenbart att det inte är över 50% varpå det inte varit enkelt att genomföra något för att föra Hässleholm framåt. Varenda fråga som man försökt förhandla om har effektivt massakrerats och förstörts, enbart för att försöka vinna billiga poänger.

Tyvärr är det ännu mer tragiskt och alarmerande när Du som ordförande i fullmäktige inte tar det ansvar som krävs för att leda ett fullmäktigemöte. Jag förstår att det inte är enkelt med en sådan spridd skara människor, men att det skall vara ett bra och respektfullt debattklimat där man behandlar varandras olika synpunkter med respekt är faktiskt det minsta man kan begära. Tyvärr har flertalet personer fått tillåtelse av dig att bete sig som några riktiga (ursäkta språket) skitstövlar och både nedvärdera, idiotförklara, be ledamöter gå i en politikerskola etc utan att du har stigit in och höjt nivån på debatten och förklarat att det inte är ok. Tyvärr har du även tillåtet politiker att ge sig på enskilda tjänstemän som ej kan försvara sig.

På grund av denna hätska debatt, så är det svårt att hitta samarbete över gränserna och förhoppningsvis är det fler partier än Centerpartiet som kan tänka sig en nystart. Där respekt för varandras olika ståndpunkter kan börja accepteras. Först då kan man börja fundera på att samarbeta och föra Hässleholm framåt tillsammans! Är du villig att vara med på resan, eller det kommer fortsätta i samma anda med påhopp och smutskastning?

Centerpartiet vill framåt och då kan man inte älta ärenden som är passé, personligen tycker jag att huset i Officersparken har blivit fantastiskt fint och att det passar in i miljön.

Kanske det är bättre att berätta vad Moderaterna verkligen vill göra för Hässleholm i framtiden, inte vad ni ville för flera år sedan.

Centerpartiets valprogram finnes på Hässleholms Centerpartis hemsida och där kan alla läsa om konkreta förslag för att för hela Hässleholms kommun framåt! Douglas, du får gärna läsa och ta lite av förslagen med dig.

 

Anders Edwall, Ordförande Hässleholms Centerparti

 

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se