torsjö live vers2

Ledarskribent pläderar för Sovjet-metoder

Ledarskribent pläderar för Sovjet-metoder

INSÄNDARE. Oavsett vem av Norra Skånes skribenter som står bakom ledaren 11/8 baxnar man inför den visade okunskapen och förskräcks över oviljan att utföra sitt journalistiska uppdrag att kritiskt granska makten. Istället föreslår man begränsningar i det demokratiska systemet!

Att utifrån ett över Sverige i sommar parkerat högtryck dra slutsatsen att jorden håller på att brinna upp är som att betrakta världen genom ett sugrör: våra grannar i västra Ryssland liksom norra Sverige upplevde en kall start på sommaren, Grekland och Portugal likaså; i norra Kanada var det kallt. Ledarskribenten tycks också ha minne som en guldfisk, när årets värme blir till en klimatkatastrof; den kalla och regniga sommaren ifjol är totalt glömd, trots att högstatemperaturen då (2017) var den lägsta på 155 år. Den låga sommartemperaturen var väder ifjol, värmen i år blir till klimathot.

I sina desperata försök att föra upp klimatet som en valfråga (och därmed hjälpa Miljöpartiet), visar klimatalarmisterna på Norra Skåne nu öppet sin bockfot. Man vill helt enkelt införa restriktioner för vissa åsikter och skriver: ”Man borde inte längre vara valbar i framtiden, om man inte tar varningarna från klimatexperter på allvar.” Står Centern bakom detta oerhörda krav att en viss uppfattning i en pågående vetenskaplig diskussion ska rendera i uteslutning från det demokratiska valsystemet? Stöttar Centern denna Sovjetmetod att helt enkelt frysa ut vissa vetenskapsuppfattningar?

Norra Skåne spelar nu i samma division som agronomen Johan Rockström, som av statsradio och –tv ständigt släpps fram och framför sina domedagsliknande klimathot, helt utan vetenskapligt stöd. Rockström pläderar nu i sin desperation öppet för en världsregering, som ska rädda jordklotet. Glöm allt vad demokrati är; EU:s och Bryssels klåfingrighet är en västanfläkt jämfört med vad en ”världsregering” skulle kunna ställa till med.

Är det Center-politik att verka för politiska uteslutningar och en global diktatur?

 

Ernst Herslow
Hästveda

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se