torsjö live

Inget rekord på Lursjödagen

Inget rekord på Lursjödagen

När helgens Lursjödag summerats konstaterar arrangörsduon att förra årets resultat inte slogs, men 15 000 kronor samlades in och skänks till föreningen Hemlösa i Hässleholm. Martin Persson lyckades inte heller helt med sin fysiska utmaning, men kommer igen nästa år…Och då hoppas arrangörerna också på ett alldeles lagom väder.

Martin Perssons utmaning på stakmaskinen och andra aktiviteter på Lursjödagen inbringade 15 000 kronor.

Martin Persson tillbringade 10 timmar och 18 minuter i stakmaskinen. Det uppsatta tuffa målet på under 10 timmar finns alltså kvar. Kanske blir det också nästa års mål? Det vill Martin hålla öppet, men att det blir en ny Lursjödag nästa år – det är i stort sett redan bestämt.

Det var vädret som la lite sordin på årets Lursjödag, men arrangörsduon Martin Persson och Ronny Björklund deppar inte.

– Vi är nöjda med dagen även om vi såklart gärna haft större publik, säger de.

Beachvolleybollturneringen vanns av Volleyboll is love som var ett av 14 lag. Årets nya grepp att slopa artister och sätta fokus på barnfamiljer behålls kanske inte nästa gång. Martin och Ronny har redan haft tankar om att återgå till artistuppträdanden, men barnfamiljerna sviks inte. Hoppborgarna och aktiviteterna ska finnas kvar.

– Det är ändå ytterst vädret och sponsorerna allt hänger på – utan hjälp från båda är det svårt, förklarar Ronny Björklund.

Vädret är omöjligt att styra och får mest gillas.

– Vi har tänkt att Martin kanske kan hyras ut till bönder som vill ha regn. För så säkert verkar det vara att när han drar igång utmaningen så startar regnet, skrattar Ronny Björklund åt den ihållande oturen med vädret.

– Tre månader med sol och så börjar det regna på vår dag.

Den insamlade behållningen på 15 000 kronor sporrar nu de båda att komma igen och överträffa resutatet – och kanske också fjolårets 22 000 – nästa år. Skam den som ger sig. Föreningen Hemlösa i Hässleholms verkar kunna vänta sig nya bidrag när Martin bara vilat musklerna.

Att de två, förutom tufft arbete, har mycket skoj när de arrangerar Lursjödagen framgår tydligt. Martin lyder inte heller alltid sin kollega. Årets kupp – Martins tilltag att ändå dra igång en vadslagning om han skulle klara tidsgränsen eller inte – gav därför också ett välkommet insamlingsbidrag. Så det momentet kommer nog också att finnas kvar nästa år.

Lotta Persson

 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se