torsjö live

Fler kvinnor än män på Miljöpartiets lista

Fler kvinnor än män på Miljöpartiets lista

Dolores Pigretti Öhman.

Dolores Pigretti Öhman toppar föga förvånande Miljöpartiets valsedel inför 2018 års kommunalval i Hässleholm. I regionpolitiken återfinns hon däremot först på plats nummer sju. Där väljer hon att ta ett steg tillbaka.

– Jag kandiderat inte till en post som regionråd efter valet, säger hon till Frilagt. Samtidigt vill hon betona att vad som gäller efter den 9 september ska avgöras av väljarna.

Listan fastställdes redan på ett medlemsmöte i februari. Miljöpartiet strävar efter att i möjligaste mån uppnå ”varannan damernas”.

– Vi strävar efter en jämn fördelning mellan könen, säger Dolores Öhman. Nu blev det något fler kvinnor den här gången, men det beror på att de var mera villiga att stå högt på listan.

På samma sätt strävar partiet efter en mångfald av olika åldrar och bakgrunder när de sätter samman sina nomineringslistor.

– Det är också bra om man kan uppnå en balans mellan mera vana politiker och nya namn, så man får en blandning av nya idéer och erfarenhet, säger hon.

På plats nummer två återfinns den politiskt mest rutinerade på listan, den 71-årige Hans-Göran Hansson. Även nummer 3, Solbritt Lindborg, har haft flera politiska uppdrag under mandatperioden. En yngre kraft som nu får en mer framträdande roll i partiet är 27-åriga Arberesha Sabani som intar fjärde plats .

Urban Önell

De främsta namnen på Miljöpartiets lista:

1. Dolores Öhman, Hässleholm

2. Hans-Göran Hansson, Hässleholm

3. Solbritt Lindborg, Hässleholm

4. Arberesha Sabani, Sösdala

5. Agnetha Karlsson, Ballingslöv

6. Håkon S Jansen, Tormestorp

7. Andreas Adersjö, Hässleholm

8. Veronica Danielsson, Hässleholm

9. Desireé Larsson, Hässleholm

10. Herbie Alsaad, Hässleholm

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se