Gruppen-3a-328x120

Miljöministern till Vankiva och Stortorget

Miljöministern till Vankiva och Stortorget

Miljöminister Karolina Skog besöker Hässleholm och återvinningscentralen och kretsloppscentret i Vankiva. Bilden togs när hon talade vid en  miljökonferens i Hässleholm i oktober 2016. Foto: Urban Önell

Miljöminister Karolina Skog (MP) besöker återvinningscentralen i Vankiva imorgon, lördag, klockan 10-11. Därefter finns hon på Stortorget för att svara på frågor från väljarna tillsammans med partiets lokala kandidater.

Regeringen vill se mer fastighetsnära insamling av avfall, något som redan finns i Hässleholm.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

− Hässleholms kommun har ett modernt och miljövänligt system för att samla upp hushållsavfall. Vårt sätt gör det enkelt för alla att sortera rätt. Det vill vi med stolthet visa för ministern, säger Dolores Öhman, toppkandidat för Miljöpartiet i Hässleholm, i ett pressmeddelande.

Regeringen beslöt i juni om en sopreform som innebär tydligare krav på producenterna för förpackningar och returpapper och även på kommunernas insamling av matavfall.

− Vi vet att fler sorterar sitt avfall när det blir lätt att göra rätt. Nu gör vi bostadsnära insamling till huvudregel. Då blir det också mer avfall som kan återvinnas, säger Karolina Skog i pressmeddelandet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se