torsjö live

Tre lokalpolitiska valdebatter med olika fokus

Tre lokalpolitiska valdebatter med olika fokus

Hässleholms kommun anordnar i september tre stycken tvåtimmars valdebatter mellan Hässleholms lokala partier. Syftet är att partierna ska få ge väljare besked om sin politik och debattera viktiga valfrågor. Varje debatt har ett eget fokus och allmänheten har möjlighet lämna in förslag på frågor via kommunens hemsida.

Röda salongen i kulturhuset är platsen för den första av tre valdebatter i kommunens regi. Foto: Jens Christian

Hässleholms aktiva politiska partier ska få visa upp sig i en djupare debatt om vad de vill åstadkomma med sin politik och därmed ska de kunna ge väljaren stöd inför kommunvalet. Det är i alla fall målet för de tre debatterna.

Lördagen den 1 september klockan 14 startar den första debatten och den hålls i Hässleholm Kulturhus. Då debatteras omsorg, sociala frågor, migration och integration.

Den andra debatten hålls på Markan måndagen den 3 september med start klockan 18. Fokus den kvällen ligger på skola, utbildning, teknik och byggande.

Den tredje och avslutande debatten hålls på Hovdala slott torsdagen den 6 september. Liksom den förra gången startar debatten klockan 18. På agendan står kultur, fritid, miljöpolitik, turism och tillväxt.

Moderator vid samtliga debatter kommer den politiskt obundna Håcan Nilsson att vara.

Allmänheten välkomnas och har möjlighet att sända in debattförslag och frågor via www.hassleholm.se/debatt. Fri entré och först till kvarn gäller för allmänhetens deltagande.

Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se