logga-ligg-tjock

De drog nitlotten

De drog nitlotten

INSÄNDARE. När valstugorna lottades ut på måndagen, var det ett par partier som drog en nitlott. Endast nio stugor fanns till utlottning, men det är elva partier som ställer upp i kommunalvalet. Hur det förhåller sig med kommunikationen mellan de nya partierna och de beslutande känner jag inte till. Men det har på ett tidigt stadium stått klart att det finns ytterligare två partier som ställer upp i årets val, Kommunens (KR) röst och Medborgarpartiet (MbP).

Enligt uppgift skulle endast partier som finns representerade i fullmäktige erhålla valstugor. Beträffande KR är de redan representerade genom Anita Johannesson. Det kan ställas frågor hur de etablerade politikerna resonerar, för det är väl dessa som bestämt vilka som ska erhålla valstugor? Ett något oförklarligt beslut! Eller skyller man på att det inte fanns tid att tillverka några? Det finns förmodligen färdigtillverkade att köpa (hyra) eller kalkylerade man med att de båda kommer ändå inte in i fullmäktige? En utstuderad handling att försvåra för de båda partierna att nå ut till medborgarna. Handlar det om ekonomi eller bara ren illvilja och majoritetens tyranni? Jag har svårt att se någon rimlig anledning till denna diskriminering.
Det synes som om det demokratiska underskottet i kommunen åter har nått ett nytt lågvattenmärke. Det sjunker åter allt djupare ner i den kommunala dyngpölen.
Lars Nord
Fritänkare och outsider
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se