torsjö live

Möjlighet att vända och tänka om

Möjlighet att vända och tänka om

INSÄNDARE. Undertecknad besökte häromdagen valstugorna i centrum av Hässleholm. I korsningen Frykholmsgatan – Första Avenyen, ett fåtal meter från våra ”etablerade” partiers valstugor, kan på Frykholmsgatan skådas en vändplats. Denna tycks vara ett resultat av den så omtalade ”ommöbleringen” av stadens centrum som bland andra socialdemokratiska politiker är ansvariga för.       

Från sina valstugor har åtskilliga politiker omtalade vändplats inom synhåll. 

Den markerade vändplatsen tar delar av trottoarerna på båda sidor om gatan i anspråk. För gående återstår på bägge sidor c:a 120 cm mellan vändplatsens markering och husväggen!  Vändplatsen har en diameter som långt ifrån tillåter alla fordon att ”vända” utan att backa. 

Nu har säkert dom flesta av oss förstått att gångtrafikanter lever farligt på omtalade avsmalnande trottoarer.

Undertecknad såg under min korta stund på platsen flera incidenter. En mamma med barnvagn höll på att bli påbackad av en skåpbil där hon passerade på den smala passagen c:a 120 cm mellan vändplatsens markering och husväggen. 

Huruvida de berörda politiker som nu tycker att vi har ett centrum som fungerar kommer att regera innan någon olycka inträffar återstår att se. 

 

Ronny Larsson i Kvistalånga

 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se