Gruppen-3a-328x120

Världsstjärnor och gratisprogram i kulturhuset

Världsstjärnor och gratisprogram i kulturhuset

I november står världsstjärnorna Barbara Hendricks och Roland Pöntinen på Röda salongens scen. Höstens kulturhusprogram i Hässleholm är brett och innehållsrikt.

En valdebatt inledde säsongen och en nyårskonsert avslutar. Däremellan erbjuds publiken 73 programpunkter med bland annat jazz, bio, föreläsningar, opera, debatt och författarbesök.

Världsstjärnor besöker Hässleholm kulturhus i november och en av dem, Barbara Hendricks, är givetvis också avbildad på programmets förstasida.

Det finns mycket att upptäcka i höstens program. Kulturhuschef Anders Rosengren hälsar publiken välkommen med en uppmaning till just det.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

-Jag hoppas du tar dig tid att verkligen gå igenom programmet och hittar dina pärlor, önskar han.

En snabb titt med sammanfattande och spridda nedslag i utbudet försöker Frilagt sig på och hoppas att smakproven ska stimulera till nyfiken programläsning och egna upplevelser.

Hässleholms Filmstudios medlemsprogram innehåller i höst sju filmer. Ett medlemskort för 150 kronor ger entré till samtliga filmer och köps i Parkbiografens foajé före filmstarten klockan 18.00. Begränsat antal; den som vill vara säker på plats gör klokt i att köpa kortet tidigt på säsongen.

I Ateljé Färgaren – på plan två i kulturhuset – är det även i höst familjeverkstad under fyra lördagar; den 29 september, 27 oktober, 24 november och 1 december. Skaparsugna från 3 år och uppåt i vuxens sällskap är välkomna att använda verkstaden och kostnadsfritt skapa av det material som finns. Skapandet sker under van ledning av Nelly Nilsson Nyberg – som kan hjälpa igång den som kanske har lite svårt att släppa lös sin fantasi.

Blå måndag-konceptet fortsätter också i höst – med sin kombination av musik och mat. Gruppen Trenne står redo för första soppkvällen den 23 september och bjuder på flerstämmig sväng på svenska. Klockan 17 sker insläpp och start på soppserveringen. Klockan 17.30 börjar musiken i blå salongen. 150 kronor inkluderar allt.

Den 24 oktober lockar Lennie Norman till skratt med sin riksturnerande soloföreställning Gubbvarning live! Argare, bittrare och mer förbannad än någonsin bjuder han på standuphumor i hög klass. Tankar och funderingar om livet och tiden från en gubbes perspektiv blir det. 395 kronor kostar biljetten.

Den 25 oktober blir det David Bowiehyllning när Miriam Aida med sin grupp klockan 19.00 uppträder i blå salongen. Nya albumet ”Loving the alien” och kvällens föreställning bjuder på egna tolkningar av Bowies musik. Influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli lovar programmet att det blir. 150 kronor ger en plats i salongen.

En föreställning i världsklass kan hässleholmspubliken förvänta sig den 4 november när internationellt kända Barbara Hendricks och Roland Pöntinen uppträder. USA-födda Barbara är sedan många år svensk medborgare och förmodligen gynnas den svenska publiken lite av det. Det är ändå inte en djärv gissning att hässleholmsframträdandet snabbt blir fullbokat. En biljett kostar 295 kronor, medlemmar i Hässleholms Konsertförening betalar 270 kronor. Konserten ingår i QUATTRO som är ett paket av fyra konserter och priset för abonnemang är 650 kronor; för medlem 550 kronor.

Skaparverkstaden i kulturhuset brukar locka många barn. Bilden är tagen i januari 2018, i samband med vernissage på Kristina Digmans utställning. Diana, till vänster, och Michelle Göransson gjorde fina undervattensmiljöer.

Mer vacker musik blir det söndagen den 18 november då Carmen – världens mest spelade och älskade opera – fyller röda salongen med välkända musikpärlor. Entré för vuxna 300 kronor, med scenpass 260 kronor. Barn och ungdomar 150 kronor.

Redan på onsdagen den 14 november är Carmen aktuell i ett inför-program i vita salongen. Under en timme och fyrtiofem minuter föreläser och inspirerar Lars Walldov kostnadsfritt med start klockan 19.

Kostnadsfria inför-program finns det också fler att hitta i programmet.

I utställningshallen var det vernissage den 8 september för utställningen Nya stjärn-Scott vilken pågår fram till den 10 november. I anslutning till utställningen anordnas olika workshops; den 6 november berättar till exempel Malin Lucchesi, en av utställarna, om sitt skapande. Kostnadsfritt – men föranmälan krävs.

Den 17 november tar de välkända och färgstarka Hässleholmskonstnärerna Anna-Stina Purk och Inga Britt Jeppson över utställningshallen. Vad de visar ur sin rika produktion denna gång framgår inte i programmet utan får bli en överraskning – men akvareller och måleri, tovat, skulptur och broderi är en kvalificerad gissning. Vernissage klockan 11-17 och utställningen pågår till den 12 januari. Fri entré.

En färgsprakande nyårskonsert med Hässleholms stadsmusikkår söndagen den 29 december avslutar säsongsprogrammet. I två och en halv timme bjuds publiken på en blandad kompott där traditionell musik blandas med nyare och det blir soloinslag såväl som hel orkester. 250 kronor kostar en vuxenbiljett, 100 kronor för barn.

Fortsätt läs mer på

http://www.hassleholmkulturhus.se/download/18.e656a88164327cf60fc2a49/1530188888581/Program%20hösten%202018%20webb.pdf

– om popexplosioner, bokens dag, vattentemat, naturbildvisning, klimatdiskussioner, teater, musikaliska nostalgitripper och allt annat spännande som händer i Hässleholm kulturhus i höst och vinter.

Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se