torsjö live vers2

Bröd och skådespel åt folket

Bröd och skådespel åt folket

INSÄNDARE. Tittade på filmen Gladiator häromdagen. Redan romarna visste hur politiken skall skötas. Bröd och skådespel åt folket så håller de sig lugna och tysta. Formerna skiljer sig åt mellan dåtid och nutid men innebörden är densamma. Och det fungerar tydligen.

En som hade koll på läget var Vilhelm Moberg. Här ett tänkvärt inlägg från honom som ska ha varit infört i DN 1965:

“I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedian domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.”

Tankar från åskådarläktaren
Håkan Spångberg

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se