torsjö live vers2

Varm mat är livskvalité

Varm mat är livskvalité

INSÄNDARE. Sverigedemokraternas representanter i omsorgsnämnden yrkade som enda parti avslag på förslaget att införa kyld mat åt personer med beviljad hemtjänst. Detta främst för att vi tycker att ett serverat varmt mål mat är bättre än ett kylt som sen måste värmas i t ex microvågsugn. Våra äldre medborgare är dessutom uppväxta i tider då varm mat till middag var en uppskattad självklarhet och fjärran från dagens snabbmatskultur.
Vi tror att den varma maten uppskattas mer av mottagaren och anser dessutom att det får kosta lite mer då äldre redan idag är en utsatt grupp som förtjänar omtanke.
Vi uppskattar dessutom tillgången på lokala kök på våra äldreboenden och vill att maten så långt det är möjligt tillagas av lokala råvaror från närområdet. Detta både av miljöskäl och för att stödja våra producenter.

Susanne Lottsfeldt (SD) Hanna Sjöstrand (SD)

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se