torsjö live

Onödig badresa till Tyskland

Onödig badresa till Tyskland

INSÄNDARE. Varför skall man åka ända till Stuttgart och Tyskland för att titta på bad? Man har gjort detta förr, men vad har detta lett till? Jo, ingenting!! Vi har många fina, nya och bra bad i Sverige. En hel del nybyggda t.ex. i Eskilstuna och Järfälla. Åk och titta på dem istället. Hörby och Sjöbo är inte relevanta för Hässleholm, eftersom Hässleholms kommun är bra mycket större, än Hörby och Sjöbo. Man skall besöka badmässan Interbad i Stuttgart. Jag tycker det vore bättre att åka på konferensen i Stockholm, Framtidens badanläggningar 2018 den 28-29/11. Man skall på resan till Tyskland, enligt artikeln i Norra Skåne, besöka 3 st badanläggningar. Det är 2 st mindre bad med vars en 4 banors 25m bassäng och lite andra bassänger och massa andra saker. Är det detta vi ska bygga i Hässleholm? Det skulle väl byggas utan lullull? Den största anläggningen, man skall besöka, är Therme Erding utanför München. Vad är relevansen till att besöka denna anläggning i förhållande till Hässleholm? München med omnejd är ju så mycket större än lilla Hässleholms kommun. Är det inte detta vi ska bygga, varför åka så långt iväg? I mina ögon, så verkar tyvärr detta mer som en nöjesresa på skattebetalarnas bekostnad, än en studieresa.

Sen det här med att bygga med stålbassänger, som det står om i tidningen, är inget nytt. Det fick vi en presentation om, för några år sedan på fritidskontoret av en representant från ett företag inom badbranschen. I Ängelholm hade man en plåtbassäng i många år. Det finns t.ex. även en i Ludvika, som också funnits där i många år.

Sen kan man läsa i Norra Skånes följande: Ska kommunens ekonomi någonsin komma i balans, helst utan några underskott, måste politiken ta sitt ansvar. Det är budskapet som kommundirektör Bengt-Arne Persson och ekonomichef Eva-Lotta Svensson nu lämnat över till de politiska partierna. Som tidningen tidigare berättat försämras kommunens ekonomi i år med 35 miljoner.

I detta läge skall politiker i Fritidsnämndens presidium med tjänstemän åka iväg till Tyskland. Detta då på kommunens och skattebetalarnas bekostnad. Inte speciellt genomtänkt. Senaste prognosen för Fritidsnämndes budget var +-0 vid årets slut. Är pengarna för denna resa medräknade där?

 

Mikael Björklund

Folkets Väl

Ledamot av Fritidsnämnden

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se