torsjö live vers2

Det är lätt att sitta på läktaren och klaga

Det är lätt att sitta på läktaren och klaga

INSÄNDARE. Läste Mikael Björklunds, FV, insändare på Frilagts hemsida angående badhuset och det studiebesök som fritidsförvaltningen har för avsikt att åka på för att inhämta information och underlag inför det beslut som skall tas om badhuset utformning och innehåll.

Man blir irriterad när man läser en massa klagande och gnällande på var man åker, vad man tittar på m m. Bara gnäll och klagande. Innan man gnäller så borde man ta reda på fakta innan man skriver sin insändare. Det framgår ingenstans i hans insändare att han tagit reda på vad resan kostar. Om han hade kollat detta så visar det sig att det är i stort sett samma pengar att åka till konferensen i Stockholm, som han tycker är ok, som att åka till Tyskland. Det skiljer 1000:- och om man nu i Fritidsnämnden tycker att detta är ett bättre alternativ så tycker jag att då får vi ha förtroende för dessa politiker som nu åker på sin fritid och offrar ett par dagar för att samla in information inför ett beslut som senare skall tas om badhusets utformning och innehåll. Detta är ju ingen resa som bara är för tjänstemännen och politikerna i Hässleholm utan detta är en resa med andra politiker och tjänstemän från andra kommuner i Sverige som tydligen också gjort samma bedömning som Hässleholm att detta är ett bättre alternativ på studiebesök än att åka till Stockholm. Det är kanske möjligt att de andra deltagarna åker på bägge alternativen. Naturligtvis så skall vi hushålla på bästa sätt med skattebetalarnas pengar men om vi inte tar fram ett bra underlag innan beslut skall fattas så lär det bli dyrare i slutändan. Det är ju dålig hushållning om något.  Det är ju också bra att politikerna åker med så att det inte bara är tjänstemännen som åker. Det är ju politikerna som sedan skall fatta beslut i badhusfrågan och inte tjänstemännen, det är viktigt att poängtera. I allt för många frågor i dag så är det tjänstemännen som styr i kommunen och det måste bli stopp på detta, politiken måste ta tillbaka makten i kommunen.

Har också läst Björn Widmarks klagande och det är i stort sett samma innehåll. Ta lite ansvar i stället för att gnäll. Ni i Folkets Väl har ju sagt att ni inte vill sitta i någon form av majoritet för att styra kommunen och det är väl för att slippa ta ansvar, det är ju lättare att sitta på läktaren och bara klaga. Läste också i Norra Skåne att Hanna Nilsson, SD, uttalade sig och sa att hon inte ville åka för att man skulle vänta tills det nya styret var klart i kommunen. Om denna fråga skall komma till skott någon gång så finns det väl ingen anledning att vänta och hon tror väl inte att det anordnas en ny resa om ett par månader för att Hässleholms kommun inte är klar med vilka som skall styra ännu. Nej för mig känns det som om hon vill slippa ta ansvar i frågan. För Sverigedemokraterna räcker det väl med att sätta tak över fontänen i rondellen utanför Göinge Bil och så har vi ett badhus för där har de ju redan provat att bada.

Se det i stället som så att äntligen tar någon tag i frågan om nytt badhus i Hässleholm. Jag tror att medborgarna tycker att detta är bra att det äntligen händer något i denna långbänk och att man ser fram emot ett beslut som utmynnar i ett spadtag för ett nytt badhus.

 

Thomas Haraldsson

Liberalerna Hässleholm

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se