torsjö live vers2

Vem ansvarar för ekonomin?

Vem ansvarar för ekonomin?

INSÄNDARE. Läste artikeln i Norra Skåne där kommundirektören och ekonomichefen i Hässleholms kommun informerade oss medborgare hur illa ställt det är med kommunens ekonomi och vilka åtgärder man tycker att politikerna skall vidta.

Jag måste säga att jag blev oerhört förvånad, inte över att ekonomin inte ser bra ut, för det har man ju förstått men att man gick ut på detta sätt i media och ovan på allt ihop så gjorde man det innan man informerat politikerna. Det stod att man skulle informera politikerna på eftermiddagen. Är det verkligen tjänstemännens uppgift att gå ut med detta i media? Jag menar inte att man skall undanhålla medborgarna från denna information men det måste väl ändå vara politikernas sak att gå ut med detta och informera oss om hur läget är.

Vi kan jämföra detta med ett större aktiebolag där VD och ekonomichefen gick ut i media med denna typ av information. Jag kan lova att de hade inte blivit gamla på sina poster. Det är alltid styrelsen som skall ha denna typ av information och det är alltid styrelsen som beslutar om när och var man skall gå ut med informationen.

Jag tycker att man skulle informerat politikerna om det oroväckande läget och lämnat de förslag på åtgärder som man hade för att sedan låta dom ta åt sig av informationen. När detta var gjort så kunde politikerna gå ut i media på ett sakligt och informativt sätt och informera medborgarna.

 

Thomas Haraldsson

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se