torsjö live vers2

Nytt bygglov måste sökas för Qpoolens fönster

Nytt bygglov måste sökas för Qpoolens fönster

De nedre av Qpoolens nya fönster skulle inte varit avdelade. Nu måste nytt bygglov sökas om fönstren inte ska behöva bytas ut igen. Foto: Berit Önell

En ny bygglovsansökan måste lämnas in till byggnadsnämnden om Qpoolens felaktiga fönster inte ska bytas ut. Det har byggchef Robert Samuelsson meddelat tekniska förvaltningen.

Sannolikt var det fönstertillverkaren som missförstod ritningarna. De nedre fönstren skulle vara helglasade, men är nu delade där det bara skulle vara en frostad markering för att förhindra att någon går in i glaset.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Bertil Lucchesi, som höll i renoveringen för tekniska förvaltningen, hoppades att det skulle gå att bygga om fönstren så att de bättre stämde med ritningarna. Efter dialog med tillverkaren lämnade han därför in en skiss med förslag på åtgärd till stadsbyggnadskontoret. Men enligt stadsbyggnadskontoret och byggnadsnämnden går det alltså inte att göra så.

Därmed faller målsättningen att eventuellt nytt fönsterbyte skulle göras före vintern.

– Jag har svarat att de får lämna in en formell ansökan om de vill få nämnden att pröva något annat än det som de har bygglov för, berättar Robert Samuelsson i ett mejl till Frilagt.

Någon ny bygglovsansökan har ännu inte lämnats in. Nästa möjliga tillfälle att behandla en sådan i byggnadsnämnden är den 13 november.

Frilagt har sökt Bertil Lucchesi.

Berit Önell

Läs tidigare artikel i ämnet:

2018-09-25 Hot om skadestånd efter långdragen renovering Nya fönstren underkända

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se