Gruppen-3a-328x120

Avsiktsförklaring med Boklok får vänta

Avsiktsförklaring med Boklok får vänta

Den cirka 26 000 kvadratmeter stora ängen strax norr om Hassellunden är ett av tre områden som avsiktsförklaringen skulle ge Skanska och Boklok ensamrätt på för bostadsbyggande. Men nu har förslaget lyfts ut från dagordningen. Foto: Lotta Persson

Det blir ingen avsiktsförklaring mellan Hässleholms kommun och företagen Skanska och Boklok – åtminstone inte innan en ny kommunledning är på plats. Tekniska nämndens ordförande Arne Dahlström (KD) fick övriga ledamöters stöd för att lyfta ut ärendet från dagordningen.

Frilagt har tidigare berättat om tjänstemännens förslag och de redan påbörjade förberedelserna för byggnation på det mest kontroversiella av de tre områdena, Hässleholm 88:16, vid Hovdalavägen strax norr om Hassellunden.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Avsiktsförklaringen skulle ge Skanska och Boklok ensamrätt att bygga bostäder här och även på fastigheten Vågen 2 vid Trebackalånggatan och i kvarteret Fasanen vid Kristianstadsvägen.

Det blev inte någon egentlig diskussion om ärendet vid tisdagens sammanträde i tekniska nämndens arbetsutskott innan Arne Dahlström föreslog att det skulle lyftas ut.

– Det är en så pass stor grej och nu blir det snart skifte på alla poster. Det är meningslöst att vi behandlar det nu om det sedan blir ett nytt styre som ändrar det igen, då är det bättre att de nya får ta ställning, förklarar Arne Dahlström.

Berit Önell

Läs tidigare artikel i ämnet:

2018-10-01 Nya bostadsområden på gång i Hässleholm

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se