torsjö live vers2

Ohämmad skattjakt

Ohämmad skattjakt

INSÄNDARE. Vi tar nu del i media om bankers anslag mot våra gemensamma ansträngningar nämligen skattemedel. Bankerna rapporteras medverka till att mycket stora belopp undandras beskattning. Detta sker bl.a. genom penningtvätt och omfattande skatteplanering av tveksamt slag.
Då skattetrycket här hemma och i många andra länder är högt samlas stora summor i våra gemensamma skattekistor. Detta innebär naturligtvis oemotståndliga frestelser för profithungriga aktörer av allsköns slag.
Vi ser en lång rad aktörer, ofta kallande sig entreprenörer och med bas på välkända öar, som gett sig ut på ”skattjakt”. Dessa aktörers härjningar i exempelvis våra kommuner och landsting är väldokumenterade.
Får det som här sägs fortgå är dessvärre faran för demokratins sammanbrott uppenbar. Vi skattebetalare, medborgare och väljare har lämnat över ansvaret för bevakningen av våra skattekistor till valda ombud benämnda politiker. Dessa har uppenbarligen misslyckats med sin uppgift och tycks i många fall själva ogenerat ta för sig ur våra ”skattekistor”.
Att stora delar av våra gemensamma ansträngningar våra skattemedel nu befinner sig i fickorna på skrupelfria aktörer av allsköns slag är ett misslyckande för vilket ansvaret således till stor del får tillskrivas våra politiker.
Till sist begrundar vi John Lennons ord:
”Vårt samhälle leds av vanvettiga människor med vanvettiga mål, och jag tror, att jag bliver inspärrad för att säga detta. Det är det vanvettiga med det”.

Ronny Larsson i Kvistalånga

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se