Gruppen-3a-328x120

Björnjakt i Hässleholm?

Björnjakt i Hässleholm?

INSÄNDARE. När ärendet om arvodesreglementet diskuterades så är det som vanligt med Björn Widmark, och hans agg mot Lena Wallentheim. Ända sedan Lena blev kommunalråd så kan Björns jakt på hennes arvode liknas vid ett sjukligt beteende. I flera intervjuer utgår Björn från Lenas arvode och inte från kommunstyrelsens ordförandes, vilket är konstigt med tanke på att hans arvode är högre. När Lena valdes till kommunstyrelsens ordförande sa Björn att hon inte skulle tjäna mer än ca 44 000 kronor, han säger ingenting om Lars Johnssons arvode, inte heller om Pär Palmgrens när han blev kommunstyrelsens ordförande.  Björn vill tydligen inte sänka arvodet om det är en man som har denna positionen. Det är kanske det som är den springande punkten i Björns agerande, det vill säga hans och hennes. Björn tycker nog inte att kvinnor ska ha betalt för det jobb som de utför, han anser troligen att män ska ha högre lön än kvinnor. Varför skulle han annars driva denna jakt? Detta är jättetydligt när man lyssnar på Björn och hans retorik. Det synsättet som Björn har borde förpassas till historien, det hör inte hemma på 2000-talet.

Joachim Fors (S)

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se