torsjö live vers2

ABF utesluter kommunisterna

ABF utesluter kommunisterna

INSÄNDARE. Otryggheten med jobbflytt, stress, underbemanning och ökad segregation visar att det behövs en ny vänster.  Kommunistiska partiet sökte därför lokal hos ABF i Hässleholm för att starta upp en studiecirkel. Kanske man kunde tro att ABF tar sin egna ord på allvar,  “vill motverka klassamhället och de nya klyftor som växt fram i samhället.”? Att man välkomnar fler för att motverka de ökande klyftorna? Nej, beskedet blev istället att Kommunistiska Partiet ska uteslutas ur ABF. Som motivering anges Kommunisternas kritik mot Socialdemokraterna och Vänsterpartiet och mot LO-ledningen  samt att Kommunistiska Partiet är odemokratiskt.

Enligt ABF får man inte vara kritisk mot det arbetarparti, som höjde pensionsåldern, trots hög arbetslöshet bland unga. Inte vara kritisk mot LO-ledningen,  som inte protesterar mot höjningen av pensionsåldern. För att vara medlem i ABF, får man inte kritisera den högersväng som pågår inom socialdemokratin och LO.

Kommunisterna vill, precis som ABF, motverka det fåtalsvälde som flyttar Autoliv till Rumänien. Eller Hilding Anders nedläggningen. Och, som Olof Palme, införa ekonomisk demokrati i Sverige. Inga finansfurstar ska få leka med folkets jobb och trygghet. Är detta odemokratiskt?

Trots ABFs önskan kommer Kommunistiska Partiet fortsätta arbetet för ett rättvist Hässleholm och Sverige, höja rösten och även kritisera S och LO när det förs en arbetarfientlig politik.

 

Bo Samuelsson.

Kommunistiska Partiet

 

 

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se