torsjö live

Konsert i kyrkan

Konsert i kyrkan

I kväll, tisdag, avslutar församlingskåren Kyrkfolket sitt verksamhetsår med en konsert i Hässleholms kyrka. Det kommer att bjudas på ett program med både julpärlor och musikal. Gästartist är operasångare Per-Anders Hedlund från Malmö. På piano medverkar Akane Kusakabe från Malmö. Konserten börjar klockan 19 och det är fri entré.

-Vi är så glada över att Per-Anders kommer tillbaka. Pianisten Akane Kusakabe blir däremot en spännande överraskning för mig, berättar Victoria Pehrsson, ordförande i församlingskåren Kyrkfolket.

Någon musikaliska nykomlingar är det dock inte tal om. Akane Kusakabe, som är född i Japan, kom till Sverige i slutet av 1990-talet. För tre år sedan, i maj 2015, spelade hon cembalo på sin examenskonsert efter studierna på Musikhögskolan i Malmö.
Per-Anders Hedlund, den Sandvikenfödde bassångaren, har tidigare varit anställd bland annat i Operakören på Den Kongelige Opera i Köpenhamn. Han har även medverkat i svensk Radio och TV, arbetat som producent för produktioner och är en ofta engagerad konsertsångare.

Kvällens arrangör, Församlingskåren Kyrkfolket, är en ideell sammanslutning som träffas två timmar var fjortonde dag. De är en ideell vuxenorganisation inom Svenska kyrkan som bland annat anordnar temakvällar i samarbete med kyrkan. Under namnet Blomsterfonden arbetar de med att uppmuntra och stötta äldre personer.

-Vi gör uppvaktningar när någon fyller 85, 95 eller 100 år och däröver – och gör sjuk- eller besök hos de vi får reda på kan behöva vårt stöd och uppmuntran, säger Victoria Pehrsson.

Under kvällen blir möjligt för den som vill att ge en gåva till Blomsterfonden.

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se