torsjö live vers2

Vad ska hända med ortopeden?

Vad ska hända med ortopeden?

INSÄNDARE. I investeringsplanen för Region Skåne finns än så länge med en ny operationsenhet för ortopedin i Hässleholm. En ortopedisk verksamhet som ligger i framkant långt utanför vår landsgräns! Alla skåningar har stor nytta av denna vård oavsett var du bor.

Enligt tidigare beslut finns det projekteringspengar 2019 och byggstart 2020.

Nu plockar M, L, C och Kd bort detta ur sin budget för Region Skåne. Om det blir verklighet finns det stor risk att den högkompetenta personalen på ortopedin söker sig bort från ortopedin och riskerar även utarma hela sjukhuset.

Vi Socialdemokrater tycker det är fullständigt skandalöst att sätta Hässleholm på undantag. Vi kommer göra ALLT för att pengarna är kvar i budgeten och byggnationen kan starta 2020. Vi Socialdemokrater föreslog en höjning av skatten med 8 öre mer än Alliansen bla för att finansiera byggnationer. Tyvärr valde alla 4 borgerliga partier och Sverigedemokraterna enigt att rösta emot vårt förslag som kan finansiera våra investeringar. Trots det kommer vi Socialdemokrater prioritera att Hässleholm ska vara ett av de ledande sjukhusen inom ortopedi i Skåne och Sverige!

Budgeten i Region Skåne beslutas 10-11 december. Det blir intressant hur M, C, L, Kd och SD företrädare röstar. Kontakta gärna era lokala borgerliga och SD företrädare i regionen innan dess och fråga hur de ställer sig till att budgetera nya operationslokaler på sjukhuset Hässleholm.

Irene Nilsson, ordförande Socialdemokraterna Hässleholm

Tommy Augustsson, ordförande Socialdemokraterna Osby

Elisabeth Holmer , ordförande Socialdemokraterna Perstorp

 

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se