torsjö live

Mer företagsvänlig politik

Mer företagsvänlig politik

INSÄNDARE. Vi väntar fortfarande på en ny regering men oavsett vilken sammansättning den får så finns det uppgifter och utmaningar som ligger nära i tiden. Efter år av högkonjunktur kan vi förvänta oss svårare tider och då gäller det att vidta åtgärder som hjälper upp sysselsättningen. Ett effektivt recept är att underlätta för att starta och driva företag. Minskat regelkrångel och hjälp att hitta rätt i  ”tillståndsdjungeln” kan underlätta. När det gäller företagens skyldighet att betala skatt så visar det sig att ett svenskt företag lägger 45 procent mer tid på skatteadministration än motsvarande företag i Norge!  Detta är inte bra och behöver åtgärdas och vi behöver få en mera företagsvänlig politik.

 

Lars-Ivar Ericson (C)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se