torsjö live

Jullovsaktiviteter på kulturhuset

Jullovsaktiviteter på kulturhuset

Sex spännande och kreativa aktivitetspunkter med fri entré bjuds unga i åldern 6-15 år in till i kulturhuset under jullovet. Torsdag till lördag 27 – 29 december går det att prova på cirkus, bekanta sig med varietéartister, höra märkliga historier och bygga, skapa och spela med lego och datorer. Eller varför inte testa göra filmer eller skriva ut egna ritningar med 3D-skrivare?

Mer information om aktiviteterna finns på kulturhusets hemsida.

Varietésällskapet Karneval öppnar dörren till Blå salongen 27, 28 och 29 december och ger två 35-minutersföreställningar varje dag. Märkliga historier, fantastiska artister och underliga uppfinningar utlovas.

I vita salongen blir det samma dagar tretimmarspass med möjlighet att prova på cirkus. Två pass per dag hålls under torsdag och fredag, men på lördagen bara ett. Jonglering, akrobatik och enhjuling under ledning av cirkus Saga blir det.

Den som vill syssla med spel och datorer får också sex tillfällen att välja på under de tre jullovsdagarna. I verktyget Scratch får intresserade under två- och en halv-timmespass, med hjälp av workshopledaren Hemkodat, skapa egna spel. Egen bärbar dator får gärna tas med.

På skaparbibblan får hugade fredagen den 28 skapa egna animerade filmer med lego. Två stycken två-och en halvtimmars pass under Hemkodats ledning. Drop in, men begränsat antal platser.

Torsdagen den 27 december, mellan klockan 13 och 15, kommer bibliotekets 3D-skrivare stå på barnavdelningen och vara tillgänglig för utskrifter av egna ritningar. Det finns begränsningar i antal utskrifter och mer information om det fås på plats.

Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se