torsjö live vers2

Bevara Sösdala simhall och Vanneberga skola!

Bevara Sösdala simhall och Vanneberga skola!

INSÄNDARE. På kommunfullmäktiges möte den 6 december så beslutade Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna att Sösdala simhall och Vanneberga skola ska stängas. Stödet för att stänga Sösdala simhall hade man även av Sverigedemokraterna. Vi Socialdemokrater tycker det är väldigt märkligt att man tar ett beslut utan någon som helst beredning. Det var två meningar i budgeten och så anser man att det ska vara klart. Ärende av denna karaktär kräver en ordentlig konsekvensbedömning, vilket man inte har gjort. Man kan ställa sig några enkla frågor, ska byggnaderna rivas? Om dom inte ska rivas vad ska man då göra? Ska man renovera? Ska man ha annan verksamhet i byggnaderna? Och vad kostar det? Frågorna är många, men svaret är från Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna att simhallen och skolan ska stängas. Detta duger inte, man har ju inte koll på om man fattar ett klokt beslut eller inte. Ska man kunna stänga verksamheter av denna typ utan någon som helst beredning eller något underlag? Socialdemokrater säger ett bestämt nej på den frågan. Att stänga Sösdala Simhall är ett svek mot Sösdalaborna, att stänga Vanneberga skola är ett svek mot eleverna och föräldrarna på skolan. Vi menar på att det bästa är att renovera och behålla verksamheterna. Med anledning av våran ståndpunkt har vi lämnat in två motioner på detta tema. Gör ordentliga konsekvensbeskrivningar och låt Kommunfullmäktige ta ställning med ett ordentligt underlag!

Socialdemokraterna
Lena Wallentheim
Joachim Fors

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se