33 000 vind för våg

INSÄNDARE. Hässleholm är en stad där andra planerar för Hässleholm. Senaste projekt med snabbtåg i planeringen kommer ”utifrån” vad gäller dimensionen på projektet. Större delen av kommunen lämnas åsido för nya projekt i samma dimension. Att den reglerade fyrkanten i mitten i dag försvaras av kulturpersonligheter som en naturlig tillväxt i järnvägsutvecklingens spår är oförklarligt för dem som bor i Hässleholms kommun. Just dimensionen på projektet och undfallenheten då det gäller att planera för hela kommunen är ofattbar. Man slås av att färdiga kommundelar – exempelvis Sösdala – mycket väl skulle kunna harmonieras med dimensionen i det projekt, som nu planlagts någon annanstans – utanför Hässleholms kommun. 33 000 kommuninvånare väntar på nästa projekt – som då liksom tidigare ligger utanför hässleholmarnas egna funderingar.

Tore Almer

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com