torsjö live

Kommunens leverantör av grönsaker i konkurs

Kommunens leverantör av grönsaker i konkurs

I mellandagarna blev Hässleholms kommun plötsligt utan leverantör av grönsaker, potatis och frukt till skolor och omsorg då det bolag som har avtalet, Halmstad frukt och grönt AB, gick i konkurs. En temporär lösning kunde dock snabbt komma igång.

Halmstad Frukt och grönt hade tagit hem kommunens upphandling för ”frukt, grönt, färskt och potatis” under två år fram till och med den 30 september 2019.

Den 28 december försattes bolaget med tio tillsvidareanställda efter egen ansökan i konkurs av Halmstads tingsrätt.

Upphandlingschef Rikard Muth berättar att han fick beskedet sent på eftermiddagen samma dag som var en fredag. Det sista från Halmstad frukt och grönt kom dock fram på nyårsafton.

– Det fanns redan färdigpackat för leverans, förklarar Rikard Muth i mejl till Frilagt.

När det blev vardag igen, onsdagen den 2 januari, kunde en tillfällig lösning ordnas med företaget Nemal som även tidigare skötte transporter åt Halmstad frukt och grönt. Därigenom kunde redan gjorda beställningar levereras enligt plan den 3 januari. Rikard Muth konstaterar att man av allt att döma lyckades undvika att det blev ett glapp i leveranserna.

– Tack vara bra personal och bra samarbete från Nemals sida lyckades vi att snabbt implementera en temporär lösning, skriver han och berättar att ett internt möte ska hållas på torsdag för att reda ut hur situationen ska hanteras vidare.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se