torsjö live vers2

Ekorum på Hovdala?

Ekorum på Hovdala?

INSÄNDARE. Frågan om ekologiska rum på Hovdala aktualiseras varje gång man informeras om allt rikt djur, fågelliv etcetera som härbärgeras där. Teknik och fauna har redan hållit sitt intåg – avgränsade områden genomgår hela tiden granskning och forskning och återställande – gäller s.k slåtterområden

 Orangeriet och angränsande Slottsträdgård har genomgått försiktiga antydningar till mera modern teknik och underhåll. Kan drivas vidare. Orangeriet kan återställas som fungerande Orangeri. Slottsträdgården har redan fått hjälp av en vindsnurra som ger värme och energi. Det kan vidare utvecklas. Fladdermus kan ges en inramad digital återläsning av deras dygnsverksamhet.

Själv skulle jag gärna se ett typ Fjärilshus – kanske ekonomiskt samordnat personalmässigt och ståndshållande gemensamt (!) med Orangeriet och Slottsträdgården.

 

Tore Almer

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se