torsjö live

Historisk föreläsning med Gunnar Wetterberg på Torsjö Live

Historisk föreläsning med Gunnar Wetterberg på Torsjö Live

Historikern och På spåret-vinnaren Gunnar Wetterberg föreläser på Torsjö Live.

Historikern Gunnar Wetterberg vann på fredagskvällen årets säsong av SVT:s På spåret. Den 28 juni föreläser han på Torsjö Live och inviger därmed musikfestivalens nya informativa koncept, Torsjö Live Talks.

Torsjö Live meddelar i ett pressmeddelande att en tredje scen i år kommer att ställas upp i trädgården för det nya inslaget. Den karismatiske Gunnar Wetterberg tar därifrån med publiken på en historisk resa genom skånska skogar och miljöer.

Wetterberg har en lång meritlista och har blivit flerfaldigt belönad, bland annat med Kunskapspriset 2008. Senast har han skildrat 14 000 år av skånsk historia i tre böcker på över 2 000 sidor. Han har också medverkat i tv-programmet Fråga Lund.

– Tidigt gjorde han succé med sina detaljrika anekdoter, där han med sin engagerande inlevelseförmåga lyckades förmedla kunskap om vår historias viktigaste höjdpunkter, skriver Torsjö Live.

Gunnar Wetterberg delar förstaplatsen i På spåret med journalisten Parisa Amiri.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se