torsjö live vers2

Anders Nählstedt räddningschef fram till semestern

Anders Nählstedt räddningschef fram till semestern

Anders Nählstedt fortsätter som tillförordnad räddningschef i kommunen i väntan på att en ny ordinarie chef rekryteras, dock längst till och med den 30 juni. På tisdagen skrev han under ett nytt anställningsavtal. Hans uppsägning av tjänsten som säkerhetschef kvarstår dock.

Anders Nählstedt. Foto: Lotta Persson

Som Frilagt tidigare berättat har säkerhetschef Anders Nählstedt sedan årsskiftet arbetat även som räddningschef sedan Daniel Sirensjö slutade i samband med omorganisationen. Nählstedt sa nyligen upp sig med sista arbetsdag den 31 mars, bland annat för att han tyckte att det blev för mycket med båda tjänsterna. Han hade också funderat en tid på att trappa ner och ta tidig pension.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Ansökningstiden för sökande till den nya tjänsten som avdelningschef för räddningstjänsten går ut den 28 februari. Det kan sedan ta några månader innan tillsättningen är klar. Därför stannar nu Anders Nählstedt på den posten ett tag, dock inte mer än juni månad ut.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se