logga-ligg-tjock

En stadsdel i harmoni

En stadsdel i harmoni

INSÄNDARE. Läreda – en stadsdel i harmonisk blandning av alla till en stad hörande verksamma delar, sysselsättning, kommunikation och boende.

Det som nu sker med stadsdelen T 4 rymmer många dysfunktionella drag, manifesterat genom anläggande av Dollarstore. Den harmoni som byggts samman kring Almaån – skog, parker, landskapsdisposition, kommunikationsvägar till och ut ur området rubbas nu genom tillfartsområdet T 4 som präglas av en oro inför framtida samplanering med vad då ?

Gamla centrala Hässleholm verkar vara påtvingad lycka eftersom de vitala delarna, inte minst gallerians allt mer övergående betydelse, säger invånarna att det som saknas i centrum är tillgängligheten och naturliga gemenskapen.

Hässleholm är en stad som genomgår en omfattande urbanisering som kommer att följas upp av det snart aktualiserade stambanebygget. Beredskapen för detta verkar vara mindre god. Som någon sade till mig – vi får se hur det blir sen. Kanske blir det bra…

 

Tore Almer

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se