Gruppen-3a-328x120

Märkliga prioriteringar

Märkliga prioriteringar

INSÄNDARE. Hur prioriterar man i Hässleholms kommun? Man tänker lägga ca 50 miljoner kronor i markberedning på ett vattensjukt Björklunda. Man tänker byta ut 29 st P-automater till en kostnad av 800 000 kr. Det var väl inte länge sedan dessa anpassades för våra nya mynt? Är de redan uttjänta?

Vi har en simhall i Sösdala, som är stängd p.g.a. att man inte har pengar för en renovering. Vi har en rekreationsavdelning på Qpoolen, som är stängd p.g.a. att man inte har pengar till en ny bubbelpool och ångbastu.

Jag föreslår att man inför P-skivor istället i Hässleholms kommun, så kan man lägga de 800 000 kr på rekreationsavdelningen på Qpoolen istället. Man säger att man tappar inkomster på parkeringarna om man tar bort P-automaterna, men det gör man också på en stängd rekreationsavdelning på Qpoolen.

Vad gäller bubbelpool och ångbastu, så kan man göra så, att man sätter in nya på Qpoolen, som lätt går att flytta över till ett ev. nytt badhus. Då behöver man inte köpa nya där. Har någon tänkt på det?

Frågan är vad som är viktigast för kommunen? Nya P-automater, som gör det krångligare att parkera i centrum eller ett fungerade badhus?

 

Mikael Björklund

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se