logga-ligg-tjock

Möjlighet att ge synpunkter på tätorternas utveckling

Möjlighet att ge synpunkter på tätorternas utveckling

Arbetet med att ta fram en ny översiktsplan består av flera steg. Under våren 2019 pågår första steget där man samlar in underlag för att kunna ta fram ett första förslag. Foto: fotografdaniel.se

Invånare, företagare, föreningar med flera får nu möjlighet att lämna synpunkter inför arbetet med en ny översiktsplan för hela Hässleholms kommun. Under våren ska en digital karta bli tillgänglig på kommunens hemsida. Ett team från miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen ska också åka runt i kommunens tätorter för att titta på den fysiska miljön. Första anhalten är Tyringe på måndag, cirka klockan 8.30 – 9.00 vid stationen och 13.00 – 13.30 vid Ivars kiosk.

Enligt kommunens hemsida behandlas översiktsplanen i fyra steg med sikte på hur kommunens tätorter ska se ut 2035. Det första, som nu startar, är ”inlyssning”. Därefter följer samråd, utställning och antagande.

– Jag och mina kollegor kommer att röra oss runt i kommunen under våren och vi ser fram emot att ta del av tankar och idéer om kommunen som plats, säger översiktsplanearkitekt Maria Månsson Brink.

De ska titta på parker, torg, byggnader och andra delar av den fysiska miljön.

Maria Månsson Brink hoppas att många passar på att göra sin röst hörd.

– Vi vill veta vad tycker du är bra, vad saknar du och vad du har för tankar om framtiden, säger hon.

En översiktsplan beskriver visionen för den fysiska miljöns utveckling och är vägledande för mark- och vattenanvändningen. Den ligger till grund för detaljplaner som avgör vad som får byggas var.

Följande orter ska besökas: Vittsjö och Emmaljunga den 29 mars, Bjärnum den 5 april, Vinslöv den 11 april, Hästveda den 12 april, Sösdala den 18 april, Ballingslöv och Vankiva den 26 april, Finja och Västra Torup den 3 maj, Tormestorp och Hovdala den 10 maj, Ignaberga och Stoby den 14 maj, Hörja och Röke den 17 maj och Hässleholm den 24 maj.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se