torsjö live vers2

Terrorforskaren Magnus Ranstorp till Europaforum

Terrorforskaren Magnus Ranstorp till Europaforum

Programmet för årets Europaforum är klart och anmälningssidan har öppnat. Foto: Sven Persson/swelo.se

Terrorforskaren Magnus Ranstorp, med rötterna i Hässleholmstrakten, är en av de medverkande vid årets Europaforum i Hässleholm. Arrangemanget hålls den 7-9 maj och har mycket fokus på valet till Europaparlamentet samt frågor om säkerhet, försvar, klimat och hälsa.

Terrorexperten Magnus Ranstorp är en av de medverkande vid årets Europaforum i Hässleholm.

Programmet för Europaforum släpptes på torsdagen. Men helt klart är det inte ännu.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

– Programmet kommer att uppdateras löpande, men det är redan nu många spännande talare som kommer att delta, säger Freja Hagsund, ny projektledare för Europaforum, i ett pressmeddelande.

På tisdagseftermiddagen den 7 maj diskuterar Magnus Ranstorp från Försvarshögskolan trygghet och säkerhet i Skåne och Europa tillsammans med Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark (M), Aldo Iskra, Open Skåne, Susanne Gosenius, Polismyndigheten region syd, och Anders Kretz, tidigare gruppchef på Säpo, nu Center mot våldsbejakande extremism.

Någon timme senare stiger några av de svenska partiernas toppkandidater till Europaparlamentet upp på scenen. Alla medverkande där är inte klara ännu, men Heléne Fritzon (S), Sara Skyttedal (KD) Soraya Post (FI), Jessica Stegrud (SD), Pär Holmgren (MP) kommer att delta i valdebatten som modereras av Sydsvenskans politiska chefredaktör, Heidi Avellan.

Några andra programpunkter på årets Europaforum är antibiotikaresistens, Brexit och protestvågen i Europa. Torsdagsförmiddagen är vikt för valdebatter och panelsamtal som riktar sig till unga.

Europaforum avslutas med firande av Europadagen på Norra stations innergård på torsdagseftermiddagen. Programmet i övrigt hålls i kulturhuset. Deltagande är kostnadsfritt, men anmälan krävs.

– Europaforum Hässleholm är ett unikt tillfälle att utifrån det lokala perspektivet samtala och lyssna av frågor kopplade till EU-samarbetet generellt såväl som särskilda aktuella frågor, samt att möjliggöra möten mellan medborgare och beslutsfattare. Över åren har Europaforum rönt allt större uppmärksamhet och uppskattning från deltagare i såväl vårt närområde som över region- och nationsgränser, säger Stefan Larsson, tillväxtchef i Hässleholms kommun, i pressmeddelandet.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se