torsjö live vers2

Kontanter gäller fortfarande

Kontanter gäller fortfarande

INSÄNDARE. Den nuvarande politiska ledningen i Hässleholms kommun med stöd av SD är på väg att driva igenom förslaget att byta ut de nuvarande parkeringsautomaterna med nya som bara kommer att fungera med swish eller kort.

Vänsterpartiet anser att så länge som kontanter gäller som betalningsmedel i Sverige är det också rimligt att, oavsett vad jag har för skäl, bör jag ha möjlighet att använda kontanter vid kommunens avgiftsbelagda parkeringsytor. Beslutet att byta ut de  nuvarande automaterna mot kontantlösa sådana innebär att man utestänger många invånare och besökare att kunna parkera sina fordon i centrum vilket är högst diskriminerande.

Enligt riksbankslagen ska man kunna betala med sedlar och mynt när det handlar om bl a vårdavgifter och rimligen bör detta även gälla andra avgifter till kommunen.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

I förlängningen kan det bli stora kostnader för kommunen om man nu binder upp sig i ett beslut som senare visar sig vara olagligt och man därefter  tvingas inköpa nya automater som i rimlighetens namn ska kunna serva samtliga kommuninvånare.

Per-Åke Purk (V),  Magnus Åkeborn (V)

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se