Gruppen-3a-328x120

Träffa Frilagt och Gruppen för oberoende press på Citylördag

Träffa Frilagt och Gruppen för oberoende press på Citylördag

Frilagt och Gruppen för oberoende press finns på plats på Nytorget utanför Gallerian i Hässleholm under morgondagens Citylördag i Hässleholm. Vi berättar om tidningen och varför pressfrihet och oberoende granskande journalistik är viktigt och tar gärna emot tips.

Frilagt och Gruppen för oberoende press deltar i Citylördagen imorgon och träffas då på Nytorget från klockan 11 och minst en timme framåt. Bilden är från ett tidigare tillfälle på Stortorget, från vänster Urban Önell, Lars Nord, Berit Önell, Ingemar Lovén och Lotta Persson.

Det händer en hel del i centrum när Hesslecity arrangerar Citylördag. Merparten av aktiviteterna pågår klockan 10-16 och är denna gång koncentrerade till Nytorget och Gallerian.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

På Nytorget visar föreningen 5:e Trosskompaniet upp historiska militärfordon med mera. Föreningar och UF-företag presenterar sig i Gallerian. I före detta bokhandeln på Lövgatan hålls så kallad pop up-loppis där vem som helst kan hyra bord. I kulturhusets utställningshall bjuder föreningen Norden in till utställningen ”Imaginära landskap” med konstnärer från Danmark, Norge, Finland och Hässleholm. Hässleholmskonstnärern Mats Lindh guidar klockan 12.

Frilagt och Gruppen för oberoende press träffas från klockan 11 och minst en timme framåt.

Det är nu snart fyra år sedan Frilagt startade. Syftet var att fortsätta granska Hässleholms makthavare, trots ledande kommunpolitikers väldokumenterade försök att stoppa vidare avslöjanden av deras vidlyftiga affärer. De krävde att Norra Skåne skulle förmedla en mer positiv bild av Hässleholm, vilket ledde till att undertecknad blev av med jobbet efter 27 år.

Fortfarande finns mycket att granska i Hässleholm. Frilagt behövs! Tidningen kan läsas fritt, men är beroende av frivilliga stödprenumerationer för att överleva långsiktigt.

Berit Önell
Ansvarig utgivare

Här kan du stödja Frilagt ekonomiskt:
Bankgiro: 597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se