Gruppen-3a-328x120

Framtidens industriarbetare

Framtidens industriarbetare

INSÄNDARE. Varför ger Hässleholms kommun upp så lätt? Tryck efter kompetent personal på industriarbetsplatserna i Hässleholms kommun har aldrig varit så stor som nu. Samtidigt signalerar Hässleholms kommun att de tänker lägga ner det industritekniska programmet i Hässleholm. För de praktiska utbildningarna är närheten mellan skolan och arbetsplatserna av största vikt. Så sent som 2017 blev det lite av en omstart för det industritekniska programmet i Hässleholm då Teknikcollege etablerades. Detta var något som både vi fackliga organisationer och arbetsgivarna såg väldigt positivt på. Men redan efter knappt två år är kommunen på väg att skrota denna viktiga satsning.

Det sänder ju högst anmärkningsvärda signaler när ordförande i barn- och utbildningsnämnden, nästan innan söktiden gått ut, meddelar att kommunledningen med största sannolikhet kommer att lägga ner det industritekniska programmet i Hässleholm till hösten. Hur ska industriföretagen i Hässleholms närhet hitta kompetent personal i framtiden om kommunen kapitulerar från sitt utbildningsansvar?

Om kommunen ger upp och lägger ner programmet, tror ni inte att de unga då går utbildningen i någon närliggande kommun istället? Vilka arbetsgivare och arbetsplatser gynnar det? Inte är det företagen i Hässleholms kommun i alla fall.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Återigen ställer vi oss frågande till signalerna från Hässleholms kommun. Budskapet, inte bara till de unga teknikintresserade utan också till industriföretagen, tycks vara att ni har ingen framtid i Hässleholms kommun. Detta är ett hårt slag inte bara mot ungdomarna utan också mot industrin i kommunen.

Att spara pengar på utbildning är som att backa in i framtiden. Både ungdomarna och industrin förtjänar bättre av Hässleholms kommun. Vi uppmanar därför kommunledningen att tänka om och tänka rätt!

Styrelsen
IF Metall MittSkåne

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se