Gruppen-3a-328x120

Inskränkt valfrihet

Inskränkt valfrihet

INSÄNDARE. Utan någon som helst konsekvensbedömning så försämrar Moderaterna och Sverigedemokraterna Hässleholms gymnasium. Man har inte lyssnat på eleverna eller lärarna. Moderaterna har med stöd av Sverigedemokraterna tagit bort inriktningar och stängt program inför årets antagningar till gymnasiet. Man ska ha med sig att eleverna redan har sökt sina inriktningar och gjort ett val på vilket program som man vill gå. Vi socialdemokrater har försökt få Moderater och Sverigedemokrater att ändra uppfattning men de har redan bestämt sig för försämra valfriheten.
Vi socialdemokrater röstade nej till att ”Pausa” Estetiska programmet. Som vi ser det så är de stora förlorarna eleverna, som har gått 9 år i grundskola för att söka ett program eller inriktning som man vill gå. Sen beslutar Moderaterna och Sverigedemokraterna att krossa deras drömmar. Man gör det med vetskapen om att man inte känner till alla konsekvenser. När vi Socialdemokrater frågar varför man krossar elevernas drömmar så får vi ett krystat svar om att man vill spara pengar. Men när vi frågar om man sparar några pengar så vet man inte om man gör det. Om m
an tittar på vad eleverna sökt så i andra hand så kommer många att gå på ett estetiskt program i någon annan kommun. Varje sådan elev kommer kosta Hässleholms kommun ca 130-180 000 kr per år i interkommunala ersättningar. Vad sparar kommunen då? Ändra ert beslut, se till att estetiska programmet få finnas kvar här i Hässleholm.

 

Joachim Fors (S) 2:e vice ordförande Barn- och utbildningsnämnden
Lena Wallentheim (S) oppositionsråd

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se