Gruppen-3a-328x120

Stefan Larsson – årets Kristianstadsbo

Stefan Larsson – årets Kristianstadsbo

INSÄNDARE. För första gången har en person som varken bor eller arbetar i Kristianstad utsetts till årets Kristianstadsbo. Detta visar att hjärtat kan klappa för Kristianstad även om man bor och verkar utanför kommunen.

Juryns motivering lyder: Stefan Larsson, Barn- och utbildningsförvaltningens ordförande i Hässleholm får priset för sitt målmedvetna och kraftfulla arbete med att stärka Kristianstads skolors ekonomi. Genom sina beslutsamma besparingsåtgärder i Hässleholm har han avsevärt stärkt flödet av elever från Hässleholm till Kristianstad. Stängningen av estetprogrammet på HTS har lett till ett betydande ökat söktryck för estetprogrammet på C4- skolan. Nu möjliggörs en upprustning och utveckling av musikutbildning i Kristianstad. Tillika så har Stefan Larsson också stängt ner inriktningen ”mark och anläggning” på Jacobsskolan. Ett beslut som ytterligare kommer att stärka Kristianstad som den ledande utbildningskommunen i nordöstra Skåne i och med att eleverna byter skola från Jacobsskolan till Wendesgymnasiet. Stefan Larsson fantasifulla och kreativa arbete med att stärka Kristianstads kommuns utbildningsverksamhet genom överföringar av skattemedel från Hässleholm till Kristianstad gör honom till en värdig vinnare av priset ” Årets Kristianstadsbo” slut motivering.

 Juryn har också stora förhoppningar att Stefan Larsson kommer att fortsätta leverera skattemedel från Hässleholm till Kristianstad även i framtiden. Han har sagt att han fortfarande har ett starkt stöd från kommunalråden Lars Johansson (m) och Hanna Nilsson (SD). Det ljusnar verkligen på utbildningsområdet i Kristianstad.

Henrik Hedman, Lärare Jacobsskolan 

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se