Gruppen-3a-328x120

Ny nattjour för hemlösa nästa vecka

Ny nattjour för hemlösa nästa vecka

Socialtjänstens nattjour för hemlösa öppnar igen på måndag, den 29 april, i en tillfällig lokal. Det beslöt en enig socialnämnd på tisdagen.

Beskedet kommer dagen före den planerade demonstrationen utanför stadshuset mot stängningen av nattjouren.

Föreningen Hemlösa i Hässleholm har tagit initiativ till manifestationen för att uppmärksamma den ökande hemlösheten och i protest mot att härbärget stängdes den 9 april. Trots att ansvariga i två år känt till att lokalen var utdömd på grund av bristande brandsäkerhet hade inget alternativt boende ordnats. Först i september väntas en permanent lösning vara klar.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

-Det är ledsamt att de mest utsatta blivit drabbade av stängningen, och därför är vi tacksamma att kunna presentera en lösning från den 29 april, säger socialnämndens ordförande Robin Gustavsson (KD) nu i ett pressmeddelande.

– Vi är tacksamma att kunna presentera en lösning från den 29 april, säger socialnämndens ordförande Robin Gustavsson. Foto: Berit Önell

Den tillfälliga lokalen ska fungera tills en långsiktig lösning är möjlig.

-Vi har hittat en lösning i en befintlig verksamhetslokal där vi har boende redan idag. Eftersom lösningen innebär en liten flyttkedja för några få personer, så behöver vi ha några dagar för att informera dem det gäller, berättar socialchef Sus Lantz.

Den nya adressen avslöjas inte ännu.

-Vi får återkomma med det då vi informerat de som är berörda, svarar Sus Lantz på Frilagts fråga.

De som behöver socialtjänstens hjälp välkomnas istället att kontakta mottagningen genom kommunens växel på 0451-26 70 00.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se