torsjö live vers2

Rättspsykiatrisk undersökning för mordmisstänkt

Rättspsykiatrisk undersökning för mordmisstänkt

Den 43-årige man som åtalats för mord på sin före detta hustru, försök till mord på sin dotter och övergrepp i rättssak mot en granne ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan straffet bestäms. Det beslöt Hässleholms tingsrätt när rättegången avslutades på måndagen. Domstolen anser att åklagaren lagt fram övertygande bevisning för att mannen begått gärningarna.

43-åringen motsatte sig inte en rättspsykiatrisk undersökning. Han förnekar att han gjort sig skyldig till mord, men inte att hans agerande bidragit till kvinnans död. När det gäller mordförsök och övergrepp i rättssak förnekar han både brotten och åklagarens beskrivning av hur det gått till.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Tingsrätten har nu tagit ställning till brottens objektiva sida, men inte bedömt mannens uppsåt och inte heller påföljd. De behandlas när rättegången återupptas efter att tingsrätten tagit del av resultatet av den rättspsykiatriska undersökningen. Om undersökningen visar att 43-åringen har begått brotten under allvarlig psykisk störning kan han dömas till rättspsykiatrisk vård istället för fängelse.

En rättspsykiatrisk undersökning tar normalt fyra veckor och datum för fortsatt förhandling är satt till den 10 juni. Då kommer åklagaren Patrick Sonevang och försvarsadvokaten Niclas Larsson också att slutföra sina pläderingar.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se