torsjö live

Skoluppror mot nedskärningar

Skoluppror mot nedskärningar

Jacobsskolans personal startar ett uppror mot nedskärningarna i skolan. Via Facebookgruppen ”Bär rött mot nedskärningarna” uppmanas all skolpersonal i Hässleholm att protestera varje onsdag, med start den 15 maj, genom att bära något rött klädesplagg. Det berättar initiativtagarna i ett pressmeddelande.

Sparkraven har mött massivt missnöje på Jacobsskolan. En insändare från personalen nyligen var undertecknad med nära 80 namn.

Facebookgruppen har också ett starkt stöd inom lärarkollegiet på Jacobsskolan. Sedan starten i söndags har gruppen 30 medlemmar.

Gruppen och aktionen är politiskt obundna. Att bära röda kläder varje onsdag beskrivs som en fredlig demonstration som ändå är tydlig genom kampens och stridens signalfärg rött.

– De kortsiktiga och ogenomtänkta  besparingsförslagen som har lagts på skolverksamheten har fått oss att reagera. Besparingarna kommer att drabba våra elever hårt med större klasser, brist på stöd och i slutändan förstörda framtidsdrömmar för eleverna som följd, skriver gruppen i pressmeddelandet.

På måndag hålls en presskonferens om skolupproret.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se