torsjö live vers2

Slutar som chef för kommunens äldreboenden

Slutar som chef för kommunens äldreboenden

Maria Elfblad har sagt upp sig som verksamhetschef för Hässleholms kommuns särskilda boenden för äldre utan att ha något nytt jobb att gå till.

Hon talar om stora utmaningar för omsorgsledningen, olika sätt att leda och olika drivkrafter, men vill inte rikta kritik mot någon och inte heller bli bitter.

Maria Elfblad har sagt upp sig från tjänsten som verksamhetschef för kommunens äldreboenden.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Maria Elfblad från Örkelljunga har arbetat som verksamhetschef för särskilt boende i Hässleholms kommun i fem och ett halvt år. En tuff period, inte minst när tio tjänster drogs in på boendena 2016.

– Jag har arbetat med ett fantastiskt gäng enhetschefer och vi har idag en god ekonomi. Jag är oerhört stolt över det som uppnåtts. Men det finns mycket mer att göra med att förbättra samarbete och struktur i organisationen, sätta upp gemensamma mål och öka fokus på uppdraget, säger hon.

Hon ser egentligen sig själv som en fighter, men väljer ändå att kliva av utan att veta vad hon ska göra härnäst.

– Nu har jag gjort det här. Jag har varit chef sedan jag var 23 år och vill sluta medan jag har energi kvar och inte riskera att må dåligt. Nu innan jag fyller 50 (48 i år) funderar jag på var jag bäst kan använda min energi. Kanske skriver jag en bok, kanske utbildar jag mig till diakon, säger hon.

Hon utesluter inte att hon också kan tacka ja till ett nytt chefsjobb. Men hon bekymrar sig inte för att gå utan inkomst en tid.

– Vi har resonerat om det i familjen och vi klarar oss med en lön. Pengar är inte allt.

– Beslutet har vuxit fram under det senaste halvåret, jag känner att det är dags att gå vidare, säger hon.

Maria Elfblad slutar i augusti.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se