Åtta söker tjänsten som skolchef

Åtta söker tjänsten som skolchef

Åtta personer har sökt tjänsten som skolchef i Hässleholms kommun efter Eva Andersson som hastigt tvingades sluta i början på april.

När Eva Andersson meddelat att hon inte ansåg det möjligt att få skolans budget i balans fick hon beskedet att kommunalråden Lars Johnsson (M) och Hanna Nilsson (SD) saknade förtroende för henne.

ANNONS

Annons om konsert med Hessle Symphony Rock Orchestra onsdagen den 23 oktober

Kommunen har därefter annonserat efter en ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen. Ansökningstiden gick ut den 16 maj och i nästa vecka planeras intervjuer.

En av de åtta som sökt tjänsten är anställd inom förvaltningen: Niklas Persson, idag verksamhetschef för bland annat särskolan, Silviaskolan och Centrala elevstödsenheten.

Övriga sökande är: Britta Malmberg, egen företagare och tidigare bland annat förvaltningschef för kultur – och fritid i Alingsås kommun, Daniel Albin, rektor i Kristianstad, Lars-Ola Olsson, förvaltningschef utbildnings- och kulturförvaltningen i Markaryds kommun, Maria Melander, gymnasiechef i Halmstad, Martin Eksath, förvaltningschef för skola, förskola och individ- och familjeomsorg i Sölvesborg, Mattias Rosenquist, biträdande rektor i Lund, och Ulf Bergström, chef med rektorsansvar fär skolverksamhet i Laholms kommun.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se