Gruppen-3a-328x120

Dansgolvet på plats i Tyrehallen

Dansgolvet på plats i Tyrehallen

Dansgalegeneralen Robert Huth ser fram emot årets dansgala i Tyrehallen. På torsdagen lades dansgolvet i idrottsanläggningen.

I helgen förvandlas multihallen Tyrehallen i Tyringe till danspalats. På torsdagen var förberedelserna för årets dansgala i full gång och medlemmar i bowlingklubben BK Hovet lade dansgolvet på plats.

– Det är inte så mycket jobb egentligen, det gäller bara att planera på rätt sätt, säger en avslappnad Robert Huth, galageneral, konferencier och president i arrangerande Lions.

Dansgolvet är dubbelt så stort som i fjol. Gänget från BK Hovet har ett tufft jobb i några timmar, men tjänar också pengar till sin förening.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Linda Wehner, till vänster, Carola Pålsson, Tina Möller och Enya Pålsson lade dansgolv i cirka tre timmar med glatt humör.

Årets dragplåster, dansbandet Donnez från Perstorp, har säkert bidragit starkt till att hela 225 dans- och matbiljetter redan sålts. Robert Huth är övertygad om att målet på minst 300 blir lätt att nå. Men det finns plats för betydligt fler, 1 000 biljetter är släppta.

– Dansgäng håller ofta ihop och anmäler sig gemensamt. Jag fick till exempel ett mejl om att 27 personer ville ha biljetter, berättar Robert Huth.

Dansgalan arrangeras för tredje året i rad och liksom tidigare får personer inom kommunens dagliga verksamhet rabatt.

-Vi vill gärna gynna dem. De tjänar mindre, men tycker att det här är om möjligt ännu roligare än en annan, säger Robert Huth.

I år har Lions utökat rabatterna, så att alla biljetter är billigare, ledsagare går in helt gratis och även personer inom handikappomsorgen i Tyringe som inte har daglig verksamhet omfattas.

Robert Huth betonar att Lions står för välgörenhet och att det inte bara behöver betyda att eventuellt överskott går till välgörande ändamål.

Några kommunala bidrag eller förlustgarantier tas inte emot. Arrangemangen måste helt enkelt gå ihop. För det mesta bidrar sponsrande företag till det och så är det även här.

De medverkande vid årets dansgala är Donnez, Tenny och Jag samt Lotte Riisholt och Wrambjers.

Förutom Donnez medverkar på lördagskvällen coverbandet Tenny & Jag och danska Lotte Riisholt tillsammans med Tyringekändisarna Wrambjers som leder allsång.

– Elisabeth Wrambjer går inte att stoppa trots att hon är 85 år. Jag beundrar henne verkligen, säger Robert Huth.

Han utlovar också en överraskning i form av två unga talanger. Tyringeswingens husband hoppade däremot av på grund av en spelbandsstämma.

– Det har vi förståelse för, det är en unik genre, säger Robert Huth.

Själv håller han på att fila på talet han ska hålla för att bland annat berätta vad Lions gör.

Programmet startar redan på fredagskvällen med ungdomsdisco. På lördagen klockan 12-14 bjuder Lions på pensionärsfika, föranmälan behövs inte. Lotte Riisholt och Wrambjers underhåller även där.

Arrangemanget är i princip oberoende av vädret eftersom det huvudsakligen hålls inomhus, men i år blir det också uteservering i ett stort tält.

– Det tackar vi de kritiska för. Jag älskar alla som kritiserar, det är enda sättet vi kan lära oss på, säger Robert Huth.

Men han är inte så pigg på att ändra namn på galan.

– Någon föreslog Tyringefesten. Men jag tycker att Tyringedagarna är Tyringefesten. Det är Säle som sköter Tyringedagarna och det gör han bra. Vi har fokus på dans och har även en stor publik utanför Tyringe, säger Robert Huth.

Av alla som bokat biljetter hittills i år kommer bara två sällskap från Tyringe.

Robert Huth hoppas att dansgalan blivit en tradition som kommit för att stanna. Ett känt lokalt band är redan förbokat inför nästa år.

-Vi har tackat nej till tre band som hört av sig, så det är inte svårt att få hit band. Det är lite svårare att locka hit Tyringeborna, säger han.

Information om dansgalan har i år lagts ut på Facebook, bland annat i livesändningar som lockat många tittare. Ytterligare en sändning utlovas efter lunch på fredagen och en på lördag.

Text: Berit Önell
Foto: Lotta Persson


Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se