torsjö live

Namnlistor överlämnas med musik

Namnlistor överlämnas med musik

Namnlistorna för bevarande av gymnasieskolans estetiska program överlämnas till politikerna strax före kommunfullmäktiges sammanträde på måndag kväll i kulturhuset. I samband med överlämnandet planeras en musikalisk manifestation.

Artisterna Christine Stina Zachrisson och Chris L Svensson, båda kända från bland annat P4 Nästa Kristianstad, och elever från estetiska programmet medverkar.

Stina och Chris inleder manifestationen cirka klockan 17.20 i kulturhusets foajé. Klockan 17.30 överlämnas namnlistorrna. Därefter tar eleverna vid och sjunger för politikerna när de går uppför trappan till fullmäktiges sammanträde i röda salongen, liksom de gjorde förra gången.

På måndag är det dags igen. Så här såg det ut inför kommunfullmäktiges förra möte då kamplystna elever från estetiska programmet på Hässleholms tekniska skola utmanade politikerna med sång och musik.

Initiativtagarna, nuvarande och tidigare elever med familjer, betonar att manifestationen är opolitisk.

– Kärleken till musiken och kulturen är vårt budskap, skriver de på manifestationens Facebook-sida ”Snart tystnar musiken”.

Syftet är att stoppa beslutet om nollintag på estetiska programmet. I juni väntas barn- och utbildningsnämnden också besluta om programmets långsiktiga framtid.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se